Eetadvies na de Gastric Sleeve operatie

Reageren uitgeschakeld

Na de operatie moet u beginnen met het eten en drinken van vloeibaar voedsel. De eerste week (7dagen) moet de voeding glad en vloeibaar zijn en mag het eten niet te koud of warm zijn. De normale temperatuur is hierbij tussen de 7 en 25 graden. De reden hiervan is omdat na de operatie de naad van uw wond moet genezen en het voor de pas geopereerde maag het prettigst aanvoelt wanneer het eten op de juiste temperatuur is . De reden dat u glad eten voorgeschreven krijgt is zodat er in de naadplooitjes geen voedselresten achter kunnen blijven. Dit is zeer belangrijk om maagonstekingen te voorkomen! Daarom mag u bijvoorbeeld geen sinaasappelsap met vruchtvlees drinken door de ronddwalende vliesjes in het drinken.

Doordat de maag nu een kleiner formaat heeft kunt u niet meer zoveel eten als voorheen. Daarom zult u opnieuw moeten leren hoeveel volume uw maag aankan. Daarom word er geadviseerd al uw eten in kleine hoeveelheden met theelepeltjes te eten. U zult in het begin merken dat u niet meer dan een paar theelepeltjes en een paar slokjes water kunt eten of drinken. In het begin is het zelfs heel moeilijk om het dagelijkse vocht binnen te krijgen. Er word gestreeft naar minimaal 1.5 liter per dag.

Na 7 dagen mag u weer vloeibaar eten en drinken met vliesjes. Ook hoeft u nu niet meer te letten op de temperatuur van het eten. Echter moet uw eten nog steeds vloeibaar blijven!!

* Wijk nooit af van de door uw behandelend arts gegeven eetadvies